Ocet winny Cabernet Sauvignon O-Med 250 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wytwarzane z winogron Cabernet Sauvignon. Intensywny głęboki fioletowy kolor.
Pochodzenie winogron
Lleida, Katalonia, Hiszpania.
Kwasowość
6º
Sposób wytworzenia
Dojrzewał 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Metoda Schützenbacha.
Uwagi degustacyjne
Ocet Cabernet Sauvignon O-Med ma intensywny ciemnofioletowy kolor. Naturalna metoda przekształcania wina Cabernet Sauvignon w ocet i 12 miesięcy leżakowania w beczkach z francuskiego dębu daje tę wyjątkową, gładką kwasowość i dobrze zaokrąglony owocowy smak z wyczuwalnymi nutami szlachetnego dębu. Dzięki metodzie Schützenbacha tylko alkohol jest przekształcany w kwas, podczas gdy inne naturalne związki aromatyczne są zachowane w occie. Produkt jest naturalny, więc może wytwarzać naturalny osad.
Zalecenia
Użyj tego octu do marynowania ryb, piklowania, carpaccio z mięsa, duszenia czerwonego mięsa i przy redukcji sosów. Świetnie nadaje się również do kiszenia i zimowych sałatek.