Ocet winny Chardonnay O-Med 500 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ocet rzemieślniczy produkowany z doskonałego białego wina Chardonnay. Gładki i aromatyczny.
Pochodzenie winogron
Lleida, Katalonia, Hiszpania.
Kwasowość
6º
Sposób wytworzenia
Dojrzewał 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Metoda Schützenbacha.
Uwagi degustacyjne
Ocet Chardonnay jest lekko słodki i charakteryzuje się delikatną kwasowością. Ma piękną, klarowną, złocistą prezentację. Naturalna metoda przekształcania wina Chardonnay w ocet i 12 miesięcy leżakowania w beczkach z francuskiego dębu daje tę wyjątkową, gładką kwasowość i dobrze zaokrąglony owocowy smak z wyczuwalnymi nutami szlachetnego dębu. Dzięki metodzie Schützenbacha tylko alkohol jest przekształcany w kwas, podczas gdy inne naturalne związki aromatyczne są zachowane w occie. Produkt jest naturalny, więc może wytwarzać naturalny osad.
Zalecenia
Użyj tego octu do marynowania ryb, carpaccio z ryb lub kurczaka. Świetnie nadaje się również do piklowania oraz do warzyw i sałatek.