Oliwa Extra Virgin Molino La Condesa EVOO 500 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Doskonałe połączenie oliwek Picual, Arbequina i Hojiblanca. Punkt dymienia tej oliwy wynosi 190˚C/ 374˚F, co sprawia, że nadaje się także do smażenia.
Molino oferuje niezwykle atrakcyjną cenę, a jednocześnie pochodzi z wczesnych zbiorów o spektakularnych właściwościach organoleptycznych.
Czas zbiorów
Październik
Odmiany oliwek
Picual, Arbequina i Hojiblanca
Kwasowość:
0,21
Pochodzenie
Acula, Grenada, Hiszpania.
Uwagi degustacyjne
Owocowy smak, ponieważ zbiór oliwek odbywa się w optymalnym momencie dojrzałości. Ta oliwa EVOO jest dobrze zbalansowana, z aromatami jabłka i lekką goryczką radicchio i pieprzu na podniebieniu.
Rekomendacje
Molino to wszechstronna oliwa stosowana do wykańczania warzyw, sałatek, mięs i ryb. Molino to również wysokiej jakości, opłacalna opcja do smażenia.